Slik lages det

Produksjon

Bla for å se Qurails produksjonsprosess

Trinn 1

Råstoff

Bauxitt

Produksjonen av aluminium begynner med malmen. Denne malmen inneholder blant annet aluminiumoksid: vi kaller denne malmen "bauxitt".

Aluminiumoksidet skilles fra bauxitten ved hjelp av Bayer-prosessen. Råmaterialet fra denne prosessen, rent aluminiumoksid, kalles "alumina". Aluminiumoksidet bearbeides til aluminium. Fra omtrent 4–kg bauxitt utvinnes 1 kg aluminium.

Trinn 2

Mest produsert metall

Aluminium

Aluminium er kjent som et lettmetall, det er korrosjonsbestandig og er også en god varmeleder. Før rent aluminium kan ekstruderes, blir det forhåndsformet til solide sylindere, kalt "emner". Disse forvarmes til 400–500 grader Celsius og presses deretter gjennom matrisen under svært høyt trykk.

Trinn 3

Aluminiumsprofil – 4901

Ekstruderingsform

Aluminiumet presses og trekkes gjennom matrisen. Formen inneholder formhull som gir ekstruderingsprofilen sin form. Etter ekstrudering lander profilen på et langt bord der den avkjøles sakte og holdes i form. Avkjøling og strekking er viktige trinn, fordi de bestemmer de endelige dimensjonene nøyaktig.

Trinn 4

Ubehandlet profil – 4901

Brut Rail

Bart aluminium (også kalt ubehandlet aluminium) er aluminium som ikke er belagt eller anodisert. Aluminium har i utgangspunktet et skinnende utseende som blir matt med årene.

Trinn 5

Profilbehandling – 4901

Pulverlakkering

Pulverlakk sprøytes på aluminiumet med en elektrostatisk sprøyte. Ved å gjøre pulverlakken elektrostatisk og jorde aluminiumsprofilen, fester pulveret seg til profilen. Deretter går profilen inn i ovnen for å smelte pulverlakken. I ovnen flyter pulverlakken ut i et tett, klebende lag. Resultatet er et ripe-, slitasje- og støtbestandig lag.

Trinn 6

1. injeksjonsform fra 1990 

Løper injeksjonsform  

Denne sprøytestøpeformen for plast brukes til å omdanne termoplast (plast) til produkter. Under sprøytestøping smeltes plastgranulat og injiseres i formhulrommene under høyt trykk. Hvert hulrom har formen til det ønskede produktet. Under avkjøling stivner plasten igjen, formen åpnes og produktene kastes ut.

Beliggenhet: Hovedkontor Ede, Nederland

Trinn 7

Ferdig produkt – 2905 - 4901

Gardinskinnesystem

2905 er manuelt betjent for lette og middels tunge gardiner. En skinne med mange muligheter. Dette er den ideelle multisporprofilen for å kombinere nettgardiner og gardiner. På grunn av den lave høyden på 8 mm er skinnen knapt merkbar.

4900 er en manuelt betjent innebygd skinne for lette og middels tunge gardiner. De skrå sidene gir et elegant utseende

2905 Hand-Drawn Curtain Tracks profile system2